Våra leverantörer

Vi tror på kvalitet och drivs av vår passion för mat och dryck.                  
För att hitta rätt leverantörer använder vi vår nyfikenhet och kunskap för att söka rätt på de bästa produkterna från de främsta producenterna och att göra dem tillgängliga för den svenska marknaden.               
Vårt mål är också att skapa och bygga upp en långsiktig relation till både våra kunder och leverantörer.
Välkommen att dela vår värld.
En värld fylld av spännande smakupplevelser!

BODEGAS LUIS ALEGRE

Bodegas Luis Alegre har 55 hektar egna vingårdar som alla finns inom en radie på 15 km från vingården och de ligger i privilegierade områden i Rioja Alavesa: Laguardia, Labastida, Elvillar och Torremontalvo. Dessa marker karakteriseras av sin kalkrika jord, idealisk för odling av vinstockarna. Närheten till vingårdarna möjliggör också att de noggrant kan kontrollera och följa utvecklingen under året genom att använda praxis för precisionsvinodling som består i att man arbetar med varje vingård på olika sätt beroende på vingårdens behov vid det exakta ögonblicket.

Dessa olika egenskaper gör att de kan skapa unika viner, men alla i Bodegas Luis Alegre egna filosofi: Att skapa högklassiga viner... men det innebär också att mängden är begränsad eftersom urvalsprocessen alltid sker med inriktning på kvalité och med ett speciellt fokus ekfat.

En ren och tydlig perfektion rakt igenom.

Läs mer: https://www.murielwines.com

 

CASA ROJO

Casa Rojo bildades av Laura och José 2009 och drömmen fanns redan då att en dag äga sin egen vingård.

Med sin fantasi och nya kunskap började de tillverka viner med de sorters druvor som de blev förälskade i när de reste runt i Spaniens vinregioner.

Det var då WINEGURUS föddes och CASA ROJO: s historia började.

Efter sex år med ständigt lärande om vinets många egenskaper återvände de, 2015, hem till södra Spanien.

Med hjälp av familjen och en bank byggde de äntligen sin egen vingård, planterade sina egna vinrankor i den unika jorden i Paraje de La Raja. En bördig dal belägen mellan Sierra del Carche och Sierra de La Pila, i Altiplano i Murcia-regionen och där började den andra etappen i deras liv.....

Här växer det 25 hektar Monastrell, Garnacha, Syrah och idag tillverkar de fantastiska viner från hela Spanien med de inhemska druvorna som har de egenskaper och smaker som representerar de olika spanska regionerna bäst.

Och de tänker fortsätta göra det de älskar och älskar det de gör.

Läs mer: https://www.casarojo.com eller https://casarojosverige.se

DANIEL CROCHET

Daniel är fjärde generationen Crochet på denna egendom och är sedan 1996 ansvarig för den 9,15 Ha stora vingården. Cirka 6 Ha består av Sauvignon Blanc och 3,5 Ha Pinot Noir. Odlingarna ligger i huvudsak i Bué som av många anses vara det bästa området i Sancerre. Daniel låter gräset växa mellan vinraderna för att bevara jordens näringsrikedom. Denna teknik begränsar även mängden druvor på vinrankan vilket ger bättre koncentration i druvorna.

Daniel jobbar nära naturen och fokuserar på att producera kvalitetsvin med inriktning på att bevara terroirens egenskaper i vinet.

Jordmånen i Bué är en blandning av kalkhaltig lera, skiffer och sandsten. Skiffer och sandsten ger mineralitet och elegans till de vita vinerna och den något lerigare jorden ger kraft åt de röda. Vinet jäser i temperatur- kontrollerade rostfria ståltankar och lagras under 5-9 månader på sin jästfällning. Detta ger en fin och elegant fyllighet i vinet.

 

MASCARELLO MICHELE & FIGLI C.VALLETTI

Mascarello är beläget i La Morra, i hjärtat av Langhe. Vingården grundades 1927 av Fabios mormor Marias, ett sällsynt exempel på kvinnligt entreprenörskap på den tiden. Sedan dess har man följt traditionen. Från slutet av 80-talet till i dag har företaget letts av Fabios far Umberto, som hade en intuition att uteslutande vända sig till en kundkrets av småkonsumenter men har sedan mer och mer uppmärksammats för sin kvalité. Under 2020 tog Fabio över och tillsammans med sina medarbetare så skapade man ett gemensamt mål att fortsätta det ständiga sökandet efter nå en allt högre kvalitet på viner för att nå en större och mer internationell kundkrets.

Han vill föra vidare alla värderingar och läror som erhållits under fyra generationen, med ett mål och hopp om familjetraditionen kommer att fortsätta.

Den 17 januari 2022 så registrerades Mise La Mascarello Michele & Figli C. Valletti S.n.c i registret över historiska varumärken av nationellt intresse.

Fabio Mascarello

https://www.mascarello.com

 

DOMAINE PARENT

Domaine Parent är nästan en institution i Pommard med sitt kontor och sin vinkällare mitt i centrum av byn, mittemot kyrkan. Även om familjens rötter inom vinbranschen når så långt tillbaka som till 1600-talet så var det Claude Parent ( f.1770 ) som faktiskt etablerat vinhuset 1803. Sex generationer senare, 1998, tog Anne och Catherine Parent över egendomen efter deras far Jacques.

Anne Parent som sköter de tekniska aspekterna av vinframställning och vinodling och Catherine Fages – Parent som ansvarar för de kommersiella åtagandena i verksamheten. Domaine Parent omfattar cirka 10 hektar och producerar cirka 6 500 lådor (12fl) vin per år, varav nästan 90 % exporteras. Bortsett från några vingårdslägen i Beaune och runt berget vid Corton är deras vinstockar koncentrerade till Pommard. Man producerar viner i alla kvalitetsnivåer. Från ren enkel Bourgogne till Grand Cru.

Eftersom man även är licensierad vingrossist och därför tillåts köpa upp druvor från andra odlare kan man utöka produktionen av de enklare Bourgognerna. Den totala produktionen uppgår därför till cirka 10-12,000 lådor per år. Anne Parent är vinmakare och hon är dessutom entusiastisk, engagerad och en verklig ambassadör för sin byn och sitt vin.

Hon älskar mat och vin i kombination och föreslår gärna rätter att matcha deras viner och brinner för de lokala restaurangerna som är väl värda att besöka.

Läs mer: http://www.domaine-parent.com

MICHELE REVERDITO

Reverditos gård ligger i den lilla byn Rivalta strax utanför La Morra i Barolo. Micheles pappa födde upp kalvar, producerade spannmål, frukt och vindruvor. Druvorna sålde han under många år vidare till en av de större kommersiella vinindustrierna.

Michele, som är vinmakare och oenolog utbildad i Alba, och hans syster Sabina insåg att deras mark hade förutsättningar för riktigt bra vin. Passionen för vin gjorde att de bestämde sig för att börja producera eget vin.

Reverditos viner inkluderar, Verduno Pelaverga, Dolcetto, Barbera, Langhe Nebbiolo, och Barolo. Efter senaste vingårdstillskottet under 2006 består Reverditos vingårdar av 20Ha ur vilka han producerar 60 000 härliga flaskor.

Alla viner visar på den hänförande frukt som karaktäriserar viner från La Morra. Det är svårt att hitta bättre exempel på viner som så tydlig beskriver dessa traditionella druvtyper på ett tillgängligt sätt och i en modern stil.

Läs mer: https://www.reverdito.it

CHATEAU DE L`ENGARRAN

Systrarna Constance Rerolle och Diane Losfelt är nu tredje generationen kvinnor som sköter om detta vackra slott från 1700-talet. Slottet som är klassat som ett historiskt monument ligger i Lavérune, precis väst om Montpellier.

Familjen gjorde sin första slottsbuteljering 1978 och har sedan dess tillhört de välrenommerade egendomarna i Languedoc. Constance ansvarar för marknadsföring och försäljning och Diane förestår vinkällaren. Till sin hjälp har hon enologen Jean Natoli.

Familjen äger 48,5 Ha vingård. Man värnar miljön och är starkt engagerad i TERRA VITIS en organisation där filosofin för all vinverksamhet, från brukandet av jorden ända fram till slutkund, skall vara miljömässigt hållbar, genomtänkt och långsiktig. Deras vingårdar tillhör de absolut bästa i Languedoc.

Elegans och fyllighet är Dianes ledord vilket återspeglas i deras fantastiska viner.

Läs mer: https://chateau-engarran.com

JEAN-PHILIPPE FICHET

Meursault har äntligen återtagit sin position som ett av de absolut bästa och mest spännande vittvins området i världen.

En ny generation vinmakare förstår att dra nytta av jordens varierade och speciella egenskaper och skapar Chardonnay viner vars karaktär och kvalitet inte kan återfinnas någon annan stans i Bourgogne eller ens i övriga världen.

Uttrycksfullhet och personlighet är ledstjärnan för Jean Philippe Fichet som förfogar över 7 Ha fördelat på 18 olika odlingslotter. Han testar verkligen gränserna för vad man kan åstadkomma genom att experimentera med ”terroir” eller jordmånens speciella egenskaper.

Jean-Philippe, som inte har några 1er Cru områden, har bevisat att man genom noggrannhet och hårt arbete kan skapa vin som tävlar med de allra bästa. Han kartlägger de speciella egenskaperna på i stort sett varje kvadratmeter i sina vingårdar för att kunna kontrollera och skapa den perfekta harmonin och balansen i den härliga slutprodukten.

Jean-Philippe är en av Bourgognes största talanger och hans viner är lika karaktärsfulla som han själv.

Läs mer: https://www.domaine-fichet-meursault.com

 

MAS CARLOT

Nathalie Blanc-Marès är utbildad oenolog. Hon växte upp i Paris där hennes far och farfar drev den kända restaurangen ”Le Pied de Cochon” i Les Halles i Paris.

När hennes far sålde restaurangen och köpte Mas Carlot upptäckte Nathalie vinframställningens underbara värld. Hon lämnade Paris och flyttade till södra Frankrike för att ta över efter sin pappa. Här kombinerar hon på ett härligt sätt, sitt kulinariska arv med konsten att framställa läckra och spännande viner. Mas Carlot är en egendom från 1600 talet i Costières de Nimes i södra Rhônedalen. Den breder ut sig över 75 Ha norr om Camargue.

När Nathalie tog över gjorde hon en rejäl ”make over” och nyplanterade ytterligare 25 Ha vinodling samt en helrenovering av hela anläggningen.

Hon beskriver sig själv som en envis perfektionist och hon har gör alltid sitt yttersta för att skapa förutsättning för perfekta druvor som ger just de viner som hon strävar efter.

Läs mer: http://www.mascarlot.com                                

 

JEAN-MARIE HAAG

I södra Alsace, 2 mil söder om Colmar ligger den lilla byn Soulztmatt och familjen Haags ägor. Sedan 1982 har Jean-Marie och hans fru Myriam passionerat arbetat tillsammans på den 7 Ha stora vingården. De producerar upp emot 20 olika viner där varje vin uttrycker karaktären från sin egen unika terroir.

Vinstockarna är av varierande ålder där de äldsta är över 50 år gamla. Ca 1/3 av marken producerar Gewurtztraminer, där man koncentrerar sig på Grand Cru Zinnkoepfle, och resterande i huvudsak Riesling och Pinot Gris, även om man har både Sylvaner, Muscat, Pinot Blanc och Pinot Noir.

Jean-Marie tycker om att experimentera med nya tekniker och diskuterar gärna med odlarkollegor för att utveckla tankar, erfarenheter och kunskaper. För närvarande har Jean-Marie ett stort intresse för biodynamisk odling. Man är sedan årgång 2014 Terra Vitis certifierad, även om man de senaste 25 åren jobbat enligt modellen "sustainable viticulture".

Myriam Haag är en passionerad vinmakare och hon producerade sitt första vin 2005, Imagine all the wines’. Haags viner är generellt torra. I Grand Cru vinerna gillar Jean Marie att lämna en aning restsötma, speciellt i Gewurztraminer.

Läs mer: http://www.domaine-haag.fr

 

BRUNO COLIN

När Michel Colin-Deleger gick i pension 2003 bestämde sig de två bröderna Bruno och Philippe att gå skilda vägar. Ägorna och egendomen delades jämt och redan 2004 gjorde båda bröderna sina egna viner.

Bruno studerade vinodling och vinframställning vid universitetet i Beaune precis som sin bror, men följde dessutom upp med en Master i försäljning och marknadsföring. 1993 var han redo att ansluta sig till familjeverksamheten och spenderade då den mesta av sin tid i vinkällaren eller på kontoret.

Idag säljer han sitt egna vin och förfogar över 8,5 Ha vingårdar som han hyr av sina föräldrar, i byar som Chassagne. St Aubin. Puligny, Santenay och Maranges.

Med 30 olika vingårdslotter i fem olika byar är skörden likt en militärövning. Startdatum är satt inte enbart med hänsyn till druvans sockerhalt utan även syra. Filosofin är att bevara en god syra med balans för att skapa friska fräscha viner. Sortering av de röda druvorna sker alltid redan i vingården medan de vita bara sorteras de så kallade problem åren.

Druvstockarna har alla hög genomsnittsålder vilket tillsammans med den relativt ringa inblandningen i vinkällaren där vinifieringen både för de röda och vita få gå sin gilla gång och här skapas fantastiska viner med elegans och fin mineralitet.

Läs mer: http://www.domaine-bruno-colin.com

ADRIANO SAN MARTINO

Han är verksam som rådgivande oenolog i Toscana, såväl som i hela Italien och Europa. Utbildad i Trentino flyttade Chiettini till Toscana i ung ålder, där han tillbringade många år tillsammans med Paolo De Marchi som är vinmakare för Isole e Olena, där han utvecklade en djupgående förståelse för Sangiovese, Canaiolo, Malvasia del Chianti och Trebbiano.

Vigna San Martino produceras i små mängder från endast 1ha vingård i Argiano, i kommunen San Casciano Val di Pesa, nordväst om Chianti Classico-zonen.

Här är jorden är en blandning av lerjord, stenbitar och sand, inte olikt jordmånen i Berardenga i södra Chianti Classico. Skillnaden här är att det är ett svalare klimatet, vilket ger mer doftande och stramt strukturerade viner. Vingården ligger på 250 meters höjd och odlas med ekologiska metoder. Vinstockarna planteras med en densitet av 5000 vinstockar till hektaren, tränade med Guyot-systemet.

Fermenteringarna utförs med vildjäst och i rostfria tankar. Efter jäsningen läggs vinet på använda barriques där det får åldras i minst 18 månader. Vinet är inte klarnat och genomgår endast en lätt filtrering innan buteljering, sedan lagras på flaska i ytterligare 30 månader innan det släpps. Så prova gärna detta utsökta limiterande toppvin som är extremt prisvärt.